Πάμε μουσείο-Νομισματικό Μουσείο Αθηνών
Πάμε μουσείο
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 14.00 συναντιόμαστε στο Νομισματικό μουσείο. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εργαστήριο Ζωγραφική για παιδιά με αφορμή την θεματική ενότητα”Σχεδιάζω και τυπώνω νομίσματα” με μεικτές εικαστικές τεχνικές θα επισκεφθούν το Νομισματικό μουσείο.
Όλοι μαζί θα περιηγηθούμε στην ιστορία των νομισμάτων στις διάφορες περιόδους στον χρόνο απ την Ελληνιστική εποχή, μέχρι την νεότερη. To κτήριο που στεγάζει το Νομισματικό μουσείο υπήρξε η αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ.
Η μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Η έκθεση συνεχίζεται στο 2ο όροφο που εκθέτονται νομίσματα της Ελληνιστικής περιόδου, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής αλλά και νεότερης εποχής.
Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.
Η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν ενώ για τους γονείς-συνοδούς είναι 3€.
Λίγα λόγια για τα μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά
Στο Εργαστήρι Σχεδίου πραγματοποιούνται μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού. Μέσα από τα μαθήματα, τους δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίσουν πέρα από τη ζωγραφική, την πλαστική, την χαρακτική κ.α.Βασικός σκοπός των μαθημάτων είναι να μεταδώσουν στους μαθητές την εικαστική σκέψη και αντίληψη, με δημιουργικό τρόπο και ενισχύοντας την φαντασία τους (κύριο χαρακτηριστικό της ηλικίας τους).
Τα εικαστικά οπού με το ευρύ φάσμα μεθόδων και μέσων δίνουν το βήμα στο παιδί στο να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο. Μέσα από αυτόν θα παράγει έργο που θα αποτελέσει την αφετηρία για την δημιουργία ενός ισορροπημένου χαρακτήρα με θετικά πολυσύνθετη σκέψη.Το Εργαστήριο Ζωγραφικής για παιδιά βασίζεται στην μεθοδική καθοδήγηση των μαθητών , προσδοκεί σε στοχευμένα αποτελέσματα και στην ευχαρίστηση των συμμετεχόντων με κοινό παρονομαστή αυτών την ελευθερία κινήσεων και γνώμης. Το μάθημα έρχεται και συμπληρώνει την σχολική διδασκαλία και συμπράττει για να την αναδείξει.
Αυτό επιτυγχάνεται με την επιρροή που μπορεί να έχει η εικαστική άσκηση από θέματα των σχολικών μαθημάτων.Πρακτικά η σειρά των μαθημάτων θα περιλαμβάνει μαθήματα πάνω στο σχέδιο/χρώμα, την χαρακτική, την τέχνη του βιβλίου άλλα και τις κατασκευές κ.άΗ υλοποίηση των έργων προκύπτει πάντοτε μέσω συγκεκριμένης θεματολογίας και περιλαμβάνει θέματα με μια “θεωρητική” προέκταση.
Πραγματοποιούνται προβολές παιδαγωγικού χαρακτήρα ανά διαστήματα οπού οι μαθητές θα παίρνουν αφορμές για δημιουργία.
Δείτε επίσης: